Programació La 2

Dissabte, 29 gener de 2022
06.00
Pel·lícula: Manda huevos
Documental que retrata com les pel·lícules espanyoles han contemplat l'home espanyol o, almenys, certs prototips d'home.
Pel·lícules
Durada: 25'
06.25
Ruta 17
Cataluña
L'espai viatja per Catalunya. En aquesta comunitat es recorre la província de Tarragona, amb visites a diversos dels punts més bells i atractius de les comarques del Priorat, el Baix Camp, l'Alt Camp i la Conca de Barberà
Documentals
Durada: 35'
07.00
El bosque protector
Castaño, bosque de madera
L'arribada al segle XVI de la patata i el blat de moro va propiciar el declivi de la castanya com a aliment humà i, per tant, l'extensió ocupada per aquest arbre. L'espai s'endinsa en els castanyers espanyols i en coneix la problemàtica i l'aportació a l'economia del segle XXI.
Documentals
Durada: 20'
07.20
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Informatius
Durada: 10'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Arqueomanía
Urbanismo y arqueología
En aquest capítol, el programa mostra diferents casos en diverses ciutats d'Espanya i de fora: veritables testimonis del passat que han parlat quan la nova ciutat estava creixent.
Documentals
Durada: 25'
09.55
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.30
Para todos La 2
El programa se centra en la malaltia de l'Alzheimer. Per parlar del que significa l'Alzheimer en les persones que el pateixen i els seus familiars, Montse Elias entrevista Norbert Bilbeny, catedràtic d'Ètica de la Universitat de Barcelona, que acaba de publicar el llibre La enfermedad del olvido. A més, l'espai coneix Timeslips, una iniciativa que potencia la creativitat de les persones que pateixen aquesta malaltia. Posteriorment es parla sobre el treball fet a la Fundación Santuario Gaia, un centre de rescat i recuperació d'animals de granja que el 2022 fa 10 anys. Finalment, Patricia Ramírez ofereix alguns consells per aconseguir ser més pacient.
Altres
Durada: 35'
11.05
El buscavidas y el musher
Inclou Los personajes, La gran salida i El desenlace: Amb prou feines han arribat a la meitat de la cursa i el cansament comença a notar-se a l'equip. A més, al cansament acumulat després de gairebé 10 dies de cursa, s'hi afegeixen els dos últims ports de muntanya, d'una dificultat extrema.
Documentals
Durada: 95'
12.40
Regreso al Titanic
Espai que documenta la primera immersió tripulada fins al Titanic en aproximadament 15 anys. Un equip d'experts utilitza un submarí especialment equipat per filmar el primer metratge en 4k del navili per analitzar-ne el grau de deteriorament. S'encarreguen de construir un model més precís del naufragi per tal de donar nova llum sobre les icòniques històries del Titanic.
Documentals
Durada: 50'
13.30
El caballo de Troya. Tras el rastro de un mito
La caiguda de Troia és una de les històries més misterioses que mai s'hagi explicat. La guerra entre grecs i troians havia durat 10 anys i la ciutat romania inalterable ja que els seus murs semblaven impenetrables. Fins que els troians van rebre un regal fatídic.
Documentals
Durada: 55'
14.25
Tendido cero
L'espai parla sobre la presència dels toros a Fitur. Més tard, el programa debat sobre l'intent de prohibir els toros a Mèxic, entre moltes altres coses.
Altres
Durada: 45'
15.10
El bosque protector
Papel y cartón, ciclo de vida
La indústria del paper suposa el 2,1% del PIB espanyol, amb una facturació de 23.000 milions d'euros, 182.000 llocs de treball directes i 17.377 empreses. En aquest capítol, el programa explora la situació d'aquesta indústria a Espanya i la seva relació amb la gestió forestal, així com la seva alta capacitat de reciclatge.
Documentals
Durada: 30'
15.40
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.25
Grandes documentales
Inclou Moldava-El río de oro i Cornualles: La vida en los confines del mundo
Documentals
Durada: 105'
18.10
Mi familia en la mochila
Aventura por Los Monegros y Huesca
El desert dels Monegres rep tota la família. Allà munten en invents com l'ocell Uy uy uy i en una recol·lectora personalitzada. Més tard visiten un temple budista, pugen al Mont Perdut en 4x4, conviuen amb els trencalossos i se sorprenen amb el que amaga l'antiga presó de Broto.
Documentals
Durada: 25'
18.35
Las rutas d'Ambrosio
Los montes de Toledo
El xef Gonzalo d'Ambrosio comença una nova ruta, i en aquesta ocasió visita els monts de Toledo per descobrir els millors sabors de la regió i el que la seva gastronomia deu a tradicions com la caça.
Documentals
Durada: 55'
19.30
Los muertos vivientes de Pompeya
Els 86 motlles de guix de les víctimes de Pompeia són una evidència arqueològica única al món. El professor Giancarlo Napoli és el cap de l'equip que restaura els motlles. Gràcies a la tecnologia més sofisticada, les víctimes de la devastadora erupció a Pompeia tornen a la vida.
Documentals
Durada: 55'
20.25
Castillos de leyenda
Prisiones
Les fortaleses europees fa segles que són testimonis muts de la història del continent. Els castells han servit també com a decorat per a allò que dona ales a la imaginació: misteris, llegendes i històries d'amor han brollat sense descans en aquestes fortaleses. Aquest és un viatge per diversos països europeus a la recerca de les claus que han convertit els castells en guardians de la Història.
Documentals
Durada: 25'
20.50
Pel·lícula: Espías en la arena. Objetivo España
El 1943, un grup d'exiliats espanyols al servei de l'exèrcit dels Estats Units entra clandestinament a Espanya, en una de les operacions més erràtiques de l'espionatge nord-americà durant la Segona Guerra Mundial. Aquesta és una història d'espies, rescatada de les arenes de l'oblit.
Pel·lícules
Durada: 70'
22.00
El cine de La 2: En la sombra
La vida de la Katja s'esfondra quan el seu marit i el seu fill moren en un atemptat. La policia deté de seguida uns sospitosos i la Katja es veu immersa en un complicat procés judicial. El Danilo, advocat i millor amic del seu marit, porta el cas i fa tot el possible per donar el suport necessari a la Katja, la qual, encegada pel dolor, només pensa que es faci justícia.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
La noche temática
Inclou Garganta profunda: cuando el porno salió del gueto i Placer femenino
Documentals
Durada: 155'
02.20
Las huellas de Auschwitz
77 anys després de l'alliberament i gràcies a documents, fotografies, testimonis i imatges recreades per ordinador del complex d'Auschwitz, ha estat possible conèixer noves troballes que evidencien el pervers dia a dia de milers de presoners. En 4 anys, més de 1.100.000 persones van morir en el complex més gran de camps de concentració i extermini nazi, entre els quals un milió van ser jueus.
Altres
Durada: 60'
03.20
La gran aventura de la Canadiense
La Canadiense, el nacimiento de un sueño
El documental narra la història de Barcelona Traction, fundada pel nord-americà Pearson. A causa d'aquest origen se la va anomenar la Canadenca, la primera gran multinacional establerta en territori espanyol que va iniciar un projecte d'aprofitament hidroelèctric al Prepirineu.
Documentals
Durada: 55'
04.15
Anillos de oro
Cuando se dan mal las cartas
Emissió dels capítols A pescar y a ver al duque i Cuando se dan mal las cartas.
Sèries
Durada: 110'